Nevezhetjük újévi fogadalomnak is, vagy csak csupán praktikus megoldásnak, de úgy döntöttem, hogy ha készítek valami jót a konyhába annak itt megörökítem a receptjét.
Nem kell pánikba esni, nem lesz gasztro blog - ahhoz konyhai analfabéta vagyok, meg lusta is. Igazából szeretnék én jól főzni, főzőcskéznék is. De amíg nem vagyok rákényszerítve nagyon ritkán érzek késztetést ahhoz, hogy bevessem magam a konyhába és uccu neki... Szóval ha ebben az évben felkerül legalább öt recept, akkor már többet alkottam, mint tavaly :-)
De hiába főzök keveset, azt a kevéske receptet is folyton elfelejtem és a kis cetlit sem találom, amire hamar lefirkálom a hozzávalókat. Vagy megtalálom de ennyi van rajta: "20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2 tojás" :-)
Keveset főzök, de sütni még annál is kevesebbet. Igazából nem is vagyok nagy sütis. Néha megkívánok egy egy szeletet, de akkor inkább megveszem magamnak egy cukrászdában egy jó kis kávé mellé és ismét elvagyok nélküle vagy két hónapig.
Ellenben a sós dolgokat nagyon szeretem. Így fordult elő már második szilveszter alkalmával, hogy sós muffint sütöttem.
Legyen is ez az első recept ami felkerül ide:
Fetás - sonkás muffin
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, 2 tojás, 2 dl natur joghurt, 2 evőkanál tejföl, 6 dkg sütőmargarin, 10 dkg feta sajt, 10 dkg gépsonka
1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé
felverjük, a joghurttal, a tejföllel és az olvasztott margarinnal
elhabarjuk. A fetát és a sonkát apró (3-4 milliméteres) kockákra vágjuk.
Az így előkészített hozzávalókat fakanállal úgy keverjük össze, hogy a
fetát csak a végén adjuk hozzá, hogy ne törjön.
Megjegyzem a tészta annyira sűrűre sikerült, hogy kicsit bepánikoltam, hogy mi lesz ebből. még az is megfordult a fejemben, hogy kevéske volt a tejföl kéne még bele. De kibántam magam, hagytam ahogy volt. Így elég nyúlósra sikerült a massza. De a végeredményen nem látszott meg.
2. A muffinsütőt papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A fetás, sonkás masszával a
háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190
ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük.
Én minimuffin formában sütött így lett belőle 30 db. Megjöttek a vendégek és rögtön elfogyott.
Kép sajnos nem készült róla, de majd legközelebb. És ha már így belejöttem, azon gondolkozom,hogy valamit össze kéne hozni a maradék feta sajtból is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése